Marine Le Pen met 100 procent van stemmen herverkozen

30/11/14 om 13:38 - Bijgewerkt om 13:38

Marine Le Pen is met 100 procent van de stemmen herverkozen als voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front National (FN).

Marine Le Pen met 100 procent van stemmen herverkozen

© Reuters

De resultaten van de stemming werden bekendgemaakt op het congres van de partij in Lyon. De 46-jarige Le Pen had geen openlijke tegenstander voor het voorzitterschap en begint aan een tweede mandaat aan het hoofd van de partij die in 1972 gesticht werd door haar vader Jean-Marie Le Pen.

Marine Le Pen is sinds 2011 bezig met een operatie om het FN te "dediaboliseren", zonder te verzaken aan de fundamenten van de partij: euroscepticisme, verdediging van de "Franse identiteit", strijd tegen de immigratie en het aanklagen van de "onveiligheid".

Op het congres werd trouwens ook de derde generatie Le Pen al in de schijnwerpers gezet: de 24-jarige Marion Maréchal-Le Pen is de kleindochter van de 86-jarige Jean-Marie en nichtje van Marine, en een van de twee FN-volksvertegenwoordigers in het Franse parlement.

Marine Le Pen sluit het FN-congres zondagmiddag af met een speech. De extreemrechtse partij krijgt in de peilingen voor de presidentsverkiezingen van 2017 30 procent van de stemmen. (Belga/TE)

Onze partners