Man valt passagiers aan op trein in Zwitserland : 7 gewonden

13/08/16 om 19:37 - Bijgewerkt om 19:37

Een 27-jarige Zwitser heeft zaterdag met behulp van een ontvlambare stof brand gesticht op een trein bij Salez, in Zwitserland. Volgens de politie was hij gewapend met een mes. Zeven mensen, onder wie de dader, raakten gewond. Sommigen zijn er erg aan toe. De hulpdiensten zijn ter plaatse.

Man valt passagiers aan op trein in Zwitserland : 7 gewonden

Archiefbeeld. © epa

Het incident deed zich rond 14.20 uur voor, tussen de gemeenten Buchs en Sennwald, kort voordat de trein het station van Salez in zou rijden. Het vuur verspreidde zich in de trein. De slachtoffers liepen volgens de politie brandwonden op en werden ook met het mes verwond.

Op het ogenblik van de aanval zaten er tientallen passagiers in de trein. De dader raakte ook gewond. De slachtoffers zijn een 17-jarige jongen, een 50-jarige man, drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud, en een kind van 6.

De politie is talrijk aanwezig, en ook de brandweer, drie helikopters en medische ploegen zijn ter plaatse. Het station van Salez werd gesloten en er werden vervangende bussen ingelegd. Het parket van Sankt Gallen opende een onderzoek.

(Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners