Man schiet zijn vrouw dood en zet de foto op Facebook

09/08/13 om 00:40 - Bijgewerkt om 00:40

Een echtelijke moord zorgt voor opschudding in Miami. De dader zette de foto van zijn dode, met bloed bedekte vrouw op Facebook: "Ik hoop dat jullie me begrijpen."

De schutter, Derek Medina, gaf zichzelf kort nadat hij de foto op Facebook zette aan bij de politie. Het beeld toont zijn vrouw, Jennifer Alfonso, die achterover door de knieën gegaan is en in een plas bloed op de keukenvloer ligt.

"Ik ga naar de gevangenis of zal de doodstraf krijgen omdat ik mijn vrouw vermoord heb", schrijft Medina in een haastig getypte status-update zonder punten of komma's. "Tot ziens, Facebookmensen. Jullie zullen me op het nieuws zien. Mijn vrouw sloeg me en ik heb gedaan wat ik gedaan heb omdat ik de mishandeling niet meer aan kon. Ik hoop dat jullie me begrijpen."

Buurtwachter

Volgens de lokale televisiezender NBC6 werd er op de plaats van de moord ook een kind van tien aangetroffen. Het meisje werd niet nader geïdentificeerd, maar was ongedeerd. Op sommige foto's van Medina en zijn vrouw, die in 2012 trouwden, is een meisje van ongeveer die leeftijd te zien.

Medina is de auteur van een aantal elektronisch gepubliceerde boeken. Daaronder één over UFO's en een ander onder de titel 'Hoe ik iemands leven, huwelijk en familie redde door communicatie'. NBC6 meldt nog dat Medina (31) een 'zelfverklaarde buurtwachter' was.

Onze partners