Man rijdt in op voetgangers in winkelstraat in Oostenrijk: minstens drie doden

20/06/15 om 17:29 - Bijgewerkt om 19:58

In de binnenstad van het Oostenrijkse Graz heeft een man met zijn terreinwagen voor dood en vernieling gezorgd, zo heeft de Oostenrijkse politie bekendgemaakt.

Man rijdt in op voetgangers in winkelstraat in Oostenrijk: minstens drie doden

© AFP

Volgens de website kleinezeitung.at raasde iemand kort na het middaguur met zijn groene terreinwagen aan hoge snelheid door de drukke Herrengasse waar zich meerdere cafés bevinden. Daarbij zijn minstens drie mensen om het leven gekomen, onder wie een kind van zeven jaar.

De man zou volgens de politie symptomen van een psychose vertonen.

Volgens de politie zijn ook 34 mensen gewond geraakt.

Volgens ooggetuigen ging de man met een mes ook voetgangers te lijf. De politie heeft de amokmaker opgepakt en hem zijn mes afgenomen. De dader zou een 36-jarige Oostenrijker zijn van Bosnische afkomst.

Burgemeester Siegfried Nagl heeft alle burgers die in de binnenstad waren opgeroepen zich thuis te melden zodat hun dierbaren weten dat het hen goed gaat. De bewindsman zegt met eigen ogen te hebben gezien dat de bestuurder bewust op voetgangers is ingereden.

Bekijk hier de video van VTM Nieuws:

De gouverneur van Oostenrijkse deelstaat beloofde dat hij tot het uiterste zou gaan om de ware toedracht van het drama te achterhalen:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

(Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners