Man pleegt zelfmoord na zevenvoudige moord

08/07/11 om 07:41 - Bijgewerkt om 07:41

De man die ervan verdacht wordt donderdagavond in Grand Rapids in de Amerikaanse staat Michigan zeven mensen vermoord te hebben, heeft zichzelf neergeschoten in het huis waarin hij zich verschanste.

Man pleegt zelfmoord na zevenvoudige moord

© Reuters

De 34-jarige Rodrick Shonte Dantzler pleegde zelfmoord terwijl hij telefonisch met de politie onderhandelde over de vrijlating van twee gijzelaars. Hij had daarvoor al een 53-jarige vrouw vrijgelaten. De gijzelaars kwamen er met de schrik van af. Al naargelang de bronnen zou hij twee of drie gijzelaars genomen hebben.

Grootscheepse klopjacht Dantzler wordt er van verdacht zeven mensen vermoord te hebben bij twee verschillende schietpartijen bij twee gezinnen in twee huizen. Op één plaats vond de politie vier lichamen en op een andere plaats drie slachtoffers.

De politie startte meteen een grootscheepse klopjacht met helikopters en agenten uit de hele staat . Zij achtervolgden de schutter en slaagden er in hem te lokaliseren. Tijdens de achtervolging verwondde Dantzler nog twee andere mensen, maar beiden zijn niet in levensgevaar.

Celstraf

De verdacht zou volgens zijn familieleden recent vrijgelaten zijn uit de gevangenis, aldus lokale media. In 2005 kwam hij vrij na een celstraf uitgezeten te hebben voor misdaden lichter dan moord. De woordvoerder van de gevangenis zei dat hij sindsdien niet meer onder toezicht stond.

Manisch-depressief

Volgens dezelfde lokale media moest hij medicijnen nemen en zou hij mentale problemen hebben: het ene moment is hij depressief, het andere moment euforisch. Hij zou op dat moment geen medicijnen gehad hebben.

Grand Rapids ligt in de Amerikaanse staat Michigan, is de hoofdstad van Kent County en ligt op 40 kilometer van het Michiganmeer en 240 kilometer ten westen van Detroit. (Belga/SD)

Onze partners