Man en vrouw schieten drie mensen en daarna zichzelf dood in Las Vegas

09/06/14 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Bij een schietpartij in Las Vegas, in het westen van de Verenigde Staten, zijn vijf doden gevallen. Het gaat om twee politieagenten, een burger en de twee schutters, die zichzelf om het leven brachten.

Man en vrouw schieten drie mensen en daarna zichzelf dood in Las Vegas

© AFP

Volgens televisiezender CNN gingen de twee schutters, een man en een vrouw, binnen in een pizzeria en openden daar het vuur op twee politieagenten, die beiden om het leven kwamen.

De schutters trokken vervolgens naar een winkel van de supermarktketen Walmart in de buurt en doodden daar een derde persoon, om ten slotte zelfmoord te plegen.

De vrouw schoot eerst haar mannelijke compaan dood en sloeg daarna de hand aan zichzelf. Dat vertelde sheriff Doug Gillespie van het Las Vegas Metro Police Department op een persconferentie.

'Dit is een revolutie'

Het motief van de schutters is niet helemaal duidelijk, maar volgens de politie hadden ze 'een soort van zelfmoordpact' gesloten, aldus de plaatselijke krant The Review Journal. Een van de daders zou bovendien 'dit is het begin van een revolutie' hebben geroepen.

Nadat ze de agenten hadden neergeschoten, zouden de daders de wapens en de munitie van de agenten hebben meegenomen. In de supermarkt riep een van de daders dat iedereen het gebouw moest verlaten, waarop verschillende schoten te horen waren. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners