Man eet andere man op uit wraak in Centraal-Afrikaanse Republiek

13/01/14 om 15:17 - Bijgewerkt om 15:17

Gruwelijk dieptepunt in het interreligieus geweld in de Centraal-Afrikaanse Republiek: een man die deel uitmaakt van een christelijke militie, heeft een moslim gedood en opgegeten omdat moslimmilities enkele van zijn familieleden hadden vermoord.

Man eet andere man op uit wraak in Centraal-Afrikaanse Republiek

Burgermilities in Bangui © AFP

Ouandja Magloire, die zichzelf 'Mad dog' (Dolle hond) noemt, zegt dat hij zijn slachtoffer had zien zitten op een bus in de hoofdstad Bangui. Terwijl hij de bus achtervolgde, kreeg hij steeds meer mensen achter zich. Toen ze met een twintigtal waren, lieten ze de bus stoppen. Ze sleurden de moslim uit de bus op straat, sloegen hem en staken hem in brand.

Op beelden van het incident is te zien dat Magloire het been van de man opeet, zegt een lokale correspondent van BBC World.

De man handelde naar eigen zeggen uit wraak voor de moord op zijn zwangere vrouw, zijn schoonzus en haar kind door moslims.

Conflict

Het incident is een gruwelijk dieptepunt in het interreligieus conflict dat de Centraal-Afrikaanse Republiek teistert sinds de Seleka-moslimrebellen in maart vorig jaar Michel Djotodia aan de macht hielpen als eerste moslimpresident van het land.

Djotodia trad vorige vrijdag af onder internationale druk en verblijft intussen in Benin. Interim-president Alexandre-Ferdinand Nguendet moet binnen de twee weken een vervanger voor Djotodia vinden.

Humanitaire ramp

Het conflict in de Centraal-Afrikaanse Republiek heeft al aan veel mensen het leven gekost, er is sprake van een humanitaire ramp. Zowat een vijfde van de 4,6 miljoen inwoners van het land zijn hun huizen ontvlucht, zo'n 370.000 mensen in Bangui alleen al.

Door de ontwapeningsacties van de Afrikaanse en Franse soldaten lijkt het geweld in Bangui alvast te verminderen de jongste dagen.

Lees meer over:

Onze partners