Man bekent aanrandingen op campings in Ardèche

12/08/12 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

Een man van 32 jaar is aangehouden op verdenking van aanranding van een 11-jarig meisje op een camping in de Ardèche.

Man bekent aanrandingen op campings in Ardèche

© AFP

Volgens het parket biechtte hij spontaan vijf daden van seksuele agressie op, op verschillende campings in de Zuid-Franse regio.

Duits en Nederlands meisje
De man, een gescheiden tegelzetter, woont in Privas en werd opgepakt op basis van DNA-sporen. "Hij bekende de dader te zijn van de seksuele agressie op het meisje van 11 jaar. Hij heeft ook spontaan bekend gelijkaardige feiten te hebben gepleegd op campings in de Ardèche sinds het begin van de zomer", aldus viceprocureur Franck Alzingre.

De slachtoffers zouden drie Françaises, een Duits en een Nederlands meisje zijn die verbleven op campings in Ruoms, Vogüe, Privas, Lavilledieu en Saint-Didier-sous-Aubenas.

Eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten

De verdachte was eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. "De man werd in 2000 veroordeeld tot een voorwaardelijke straf voor een daad van seksuele agressie uit 1999", aldus een gerechtelijke bron.

Zijn gegevens waren ook opgenomen in een nationale DNA-databank die in 1998 werd opgericht voor seksuele inbreuken, zo bevestigt het Franse ministerie van Justitie .

De aanhouding van de dader is zondag verlengd. Hij zal later aan het gerecht van Avignon worden overgemaakt, waar de magistraten zetelen die zich met dit soort van onderzoeken bezighouden. Daar moet hij voor een onderzoeksrechter verschijnen.

Angstpsychose Op campings in de Ardèche, een populair vakantiegebied voor Nederlanders en Belgen, heerste er de voorbije dagen een angstpsychose. In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de camping van Saint-Didier-sous-Aubenas een 11-jarig Frans meisje aangerand in haar tent.

Op basis van de verklaringen van het slachtoffer werd een robotfoto opgesteld. Er waren ook DNA-sporen die nu hebben geleid naar de dader. (Belga/TE)

Onze partners