Maleisische minister: 'MH370 is een zegen'

03/04/14 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:46

De Maleisische minister van Defensie heeft zich de woede op de hals gehaald met een ongelukkige tweet over vlucht MH370.

Maleisische minister: 'MH370 is een zegen'

Hishammuddin Hussein © Reuters

De minister van Transport en Defensie, Hishammuddin Hussein, stemde in met een tweet waarin de tragedie van de vermiste vlucht MH370 een 'verborgen zegen' werd genoemd. De originele tweet, gestuurd door een Maleisische journalist, luidde als volgt: 'MH370 is een verborgen zegen voor ons allemaal. Ik begrijp nu de schoonheid van eenheid en de bekoorlijkheid van elkaar te hebben.' De Defensieminister antwoordde instemmend met: 'Gelijk heb je :)', aldus de Australische krant Herald Sun.

Razende Twitteraars haalden daarop uit naar de 'ongepaste' tweet, die ondertussen werd verwijderd, op een moment dat de nabestaanden van de 239 mensen aan boord van de vlucht nog steeds strijden voor meer informatie over het mysterie. De journalist, die ondertussen zelfs al doodsbedreigingen kreeg, verontschuldigde zich 'uit het diepst van zijn hart' voor het commentaar.

Hishammuddin ligt al langer onder vuur omdat hij informatie achterhield voor de nabestaanden van passagiers aan boord van het vliegtuig. Analisten beweren dat het hele MH370-verhaal mogelijk het einde betekent van de politieke carrière van Hishammuddin.

'Een van de meest complexe operaties ooit'

Ondertussen heeft de Maleisische eerste minister Najib Razak samen met zijn Australische ambtsgenoot Tony Abbott de luchtmachtbasis in Perth geïnspecteerd, waar de internationale zoekoperatie naar de vermiste Boeing wordt gecoördineerd. Razak zei dat de verdwenen vlucht 'het grootste mysterie in de luchtvaartgeschiedenis is' en dat Maleisië iedereen betrokken in de zoektocht 'dank' verschuldigd is.

Volgens waarnemers is het bezoek bedoeld als een signaal naar de nabestaanden dat de zoektocht nog steeds een grote prioriteit is. 'Ik kan hen beloven dat we niet zullen opgeven', zei hij.

De coördinator van de zoektocht, voormalige Australische luchtmachtbevelhebber Angus Houston, zei de premiers dat de zoektocht 'een van de meest complexe operaties' is 'die de wereld ooit heeft gezien'. Acht vliegtuigen en negen schepen speuren het gebied af. Onder de vaartuigen is een Britse duikboot, de HMS Tireless. Ondanks dat verschillende drijvende objecten zijn waargenomen in het zuiden van de Indische Oceaan, zijn nog geen wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines teruggevonden.

Onze partners