Malaysia Airlines verontschuldigt zich voor ongepaste Twitter-campagne

30/11/14 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:52

'Wilt u ergens naartoe, maar u weet niet waarheen?' is niet meteen de beste slogan voor de eindejaarpromoties van de onfortuinlijke luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines.

Malaysia Airlines verontschuldigt zich voor ongepaste Twitter-campagne

Malaysia Airlines © Reuters

Malaysia Airlines postte een ongelukkige tweet als onderdeel van haar eindejaarcampagne. 'Wilt u ergens naartoe, maar u weet niet waarheen?,' zo was te lezen op de sociale netwerksite.

Meteen kwam er reactie. Twitteraars vonden de tweet ongepast na de twee rampen die de luchtvaartmaatschappij dit jaar meemaakte: de verdwijning van MH370 boven de Zuid-Indische Oceaan en het neerhalen van MH17 in het Oekraïense luchtruim door Russische separatisten. In totaal kwamen daarbij 537 mensen om het leven.

Eerder sloeg Malaysia Airlines de bal ook al mis door een wedstrijd uit te schrijven voor gratis vliegtickets om passagiers uit Australië en Nieuw-Zeeland aan te trekken.

Deelnemers aan de wedstrijd werd gevraagd een 'bucketlist' in te sturen om kans te maken op een gratis vlucht. Een bucketlist is een lijst met dingen die iemand nooit eerder gedaan heeft, maar wel wil doen voor hij of zij sterft. Die associatie was op zijn minst bizar.

De luchtvaartmaatschappij heeft zich al verontschuldigd voor het incident.

Lees meer over:

Onze partners