Macron benadrukt eenheid tussen Frankrijk en VS

14/07/17 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:19

Bron: Belga

De Franse president Emmanuel Macron heeft tijdens de plechtigheden op de Franse nationale feestdag de Verenigde Staten geroemd als een van de 'bondgenoten en vrienden die ons ter hulp zijn geschoten'

Macron benadrukt eenheid tussen Frankrijk en VS

© Belga

De President van de Verenigde Staten Donald Trump is in Frankrijk op bezoek bij zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron. In Parijs vieren ze vandaag de Franse nationale feestdag. Macron benadrukte de historische banden tussen Frankrijk en de Verenigde Staten. 'Dat is waarom niets ons ooit zal uiteendrijven', aldus Macron.

'De aanwezigheid vandaag aan mijn zijde van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, en zijn vrouw, is het teken van een vriendschap die zich uitstrekt in de tijd', klinkt het eendrachtig.

Macron bedankte het presidentiële paar om de ceremonie bij te wonen en bedankte de VS voor hun interventie in de Eerste Wereldoorlog aan de zijde van Frankrijk. De honderdste verjaardag daarvan is herdacht in de parade in Parijs van dit jaar.

Tijdens het militaire defilé brak de militaire fanfare even de plechtigheid, door muziek van de Franse groep Daft Punk. Trump leek zichtbaar verrast, maar glimlachte daarna. Op het einde van het stuk applaudisseerde hij geestdriftig.

De Amerikaanse president en zijn vrouw Melania namen na de parade uitgebreid afscheid van Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte. Trump hield de handen van zowel Emmanuel als Brigitte Macron vast terwijl ze minutenlang met elkaar spraken.

Onze partners