Luxemburg en Spanje goedkoopst om te tanken

© Belga

Wie in de herfstvakantie voor een verlengd weekend naar een buurland trekt, tankt beter niet in Nederland.

Luxemburg en Spanje zijn de goedkoopste landen om diesel en benzine te tanken. De Belgische benzinerijder kan daarnaast ook in Frankrijk besparen op brandstof. Dat blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsclub VAB, die de maximumprijzen van diesel en benzine aan de pompen langs Europese autosnelwegen op een rijtje zette.

In Nederland en vooral Italië zijn diesel en benzine dan weer duurder. Een benzinetank van vijftig liter volgieten, kost in Nederland 10 euro meer dan in België. Voor diesel bedraagt het verschil evenwel maar 30 eurocent. Aan de Italiaanse pomp betaalt de Belgische reiziger dan weer 12,6 euro meer voor diesel en 11,7 euro meer voor benzine.

Tijdelijke maatregel in Frankrijk

Luxemburg blijft zowel voor diesel als benzine het goedkoopst. Voor een dieseltank van vijftig liter bedraagt het verschil met België 12,4 euro, voor benzine ruim 15 euro. Voor een tank van vijftig liter

tankt de Belg in Spanje 8,3 euro goedkoper diesel en 14 euro goedkoper benzine.

Daarnaast kan de benzinerijder dankzij een tijdelijke overheidsmaatregel in Frankrijk ook 4,4 euro besparen op zijn tankbeurt. Eind augustus besloot de Franse overheid immers om voor drie maanden de taksen op brandstof met drie eurocent te verlagen. Wie in de herfstvakantie naar Frankrijk trekt, kan dus nog genieten van deze maatregel. Diesel kost er evenveel als in België.

VAB merkt op dat door te zoeken naar het goedkoopste tankstation tot 15 eurocent per liter op een tank van vijftig liter bespaard kan worden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content