Luchtvaartmaatschappijen mijden nu ook Irak uit vrees voor raketten

28/07/14 om 20:07 - Bijgewerkt om 20:07

Bron: Knack

KLM en Air France vliegen sinds vorige week niet meer over Irak. Ook luchtvaartmaatschappij Emirates gaat vermijden om nog langer boven Irak te vliegen uit vrees voor raketten.

Luchtvaartmaatschappijen mijden nu ook Irak uit vrees voor raketten

© Reuters

"Het gebied voldoet niet langer aan de veiligheidseisen", laat een KLM-woordvoerder weten. KLM en Air France volgen altijd de richtlijnen van de autoriteiten, benadrukt de KLM-zegsman. Vorige week schrapte KLM een aantal vluchten van en naar Tel Aviv vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie op en rondom de luchthaven van de Israëlische stad.

Luchtvaartmaatschappij Emirates nam eenzelfde besluit als gevolg van de vliegramp in Oekraïne. Volgens de Britse krant The Times vreest Emirates voor raketaanslagen door de islamitische terreurbeweging ISIS. "We moeten iets doen. We moeten de koe bij de horens vatten", aldus Emirates-topman Tim Clark in Times. "Het is het soort zaken dat aan het grote publiek zal tonen dat we de zaak heel serieus nemen."

Emirates zal binnen dit en tien dagen starten met rond het Iraakse luchtruim te vliegen. Dat bevindt zich op de meest directe lijn tussen Dubaï en Europa. De beslissing komt er naar aanleiding van de ramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines die op 17 juli in het oosten van Oekraïne uit de lucht werd geschoten en waarbij 298 mensen om het leven kwamen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners