Luchtaanval van internationale coalitie in Jemen raakt per ongeluk weeshuis

05/09/15 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:46

Bij een luchtaanval door de internationale coalitie tegen de Houthi-rebellen in Jemen, die wordt geleid door Saoedi-Arabië, is in Sanaa per ongeluk een weeshuis geraakt. Dat meldt het Syrisch ministerie van Volksgezondheid. Bij de aanval vielen een nog onbekend aantal doden en gewonden.

Luchtaanval van internationale coalitie in Jemen raakt per ongeluk weeshuis

© BELGA

De berichten over het aantal doden en gewonden en of er kinderen onder de slachtoffers zijn, zijn tegenstrijdig. Bij een andere aanval op een residentieel gebouw in Sanaa kwamen eerder op de dag al drie burgers om. Volgens Artsen Zonder Grenzen kwamen sinds midden augustus al 65 burgers om bij aanvallen door de coalitie, onder wie 17 kinderen. Volgens bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid is de noodtoestand uitgeroepen vanwege het stijgend aantal slachtoffers van mislukte aanvallen op burgers sinds vrijdag.

"Door de aanhoudende luchtaanvallen, is het onmogelijk om te bepalen hoeven doden en gewonden er in dit stadium zijn, maar het gaat om tientallen slachtoffers", klinkt het. Saoedi-Arabië en zijn bondgenoten voeren sinds maart aanvallen uit tegen de Houthi-rebellen, die nog steeds een groot deel van Jemen controleren. Na de dood van vijftig van haar soldaten vrijdag, heeft de coalitie zaterdag het aantal luchtaanvallen aanzienlijk verhoogd. (Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners