London City Airport heropend na 'chemisch incident', misschien met lekkend traangas

21/10/16 om 19:54 - Bijgewerkt om 23:09

De Londense luchthaven London City Airport werd vrijdag gesloten na een "chemisch incident", zo hebben Britse media gemeld. Mogelijk lag een lekkende traangasbus aan de basis.

London City Airport heropend na 'chemisch incident', misschien met lekkend traangas

© Twitter

De luchthaven London City Airport is vrijdag rond 19.00 uur plaatselijke tijd heropend, na een evacuatie omwille van een mogelijk "chemisch incident". "De metingen brachten geen onregelmatigheden aan het licht en het gebouw werd doorzocht, geventileerd en veilig verklaard", aldus de Londense brandweer.

Ongeveer 500 reizigers en personeelsleden waren geëvacueerd, nadat er kort na 16.00 uur lokale tijd een brandalarm was afgegaan. Er was sprake van een "chemisch incident" en een aantal mensen kregen verzorging omdat ze klaagden over ademhalingsmoeilijkheden. Nadat brandweerlieden en politiemensen in beschermende pakken de terminal hadden doorzocht zonder op problemen te stoten, werd het gebouw weer vrijgegeven.

Traangas?

Tijdens de sweeping werd een voorwerp gevonden dat "vermoedelijk een traangasspuitbus is", aldus de luchthaven zelf op Twitter. "De oorzaak van het incident moet nog bevestigd worden, maar de politie onderzoekt of het het gevolg was van een accidentele ontlading van de spuitbus".

Reizigers moeten nog rekening houden met vertragingen(Belga)

Onze partners