Londen en Berlijn maken extra miljoenen vrij voor Hoorn van Afrika

© Reuters

In Ethiopië, Kenia en Somalië dreigen duizenden mensen door hongersnood om te komen. Door de droogte zijn alle gewassen mislukt. Londen en Berlijn komen nu tussenbeide met extra financiële hulp.

Groot-Brittannië en Duitsland hebben zaterdag extra miljoenen vrijgemaakt voor de Hoorn van Afrika. In grote delen van landen als Kenia, Ethiopië, Djibouti en Somalië heerst momenteel hongersnood door de aanhoudende droogte.

Groot-Brittannië reserveert 59 miljoen euro, Duitsland 5 miljoen euro. In België wil de minister van Ontwikkelingssamenwerking 4 miljoen euro vrijmaken. De secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon riep vorige dinsdag alle VN-lidstaten op om donaties aan de gebieden in de Hoorn van Afrika over te maken. “Meer dan 11 miljoen mensen hebben dringende hulp nodig om in leven te blijven”, luidde het.

De secretaris-generaal zei toen dat de VN-agentschappen nog maar de helft van de noodzakelijke 1,6 miljard dollar (1,14 miljard euro) voor hulpprogramma’s in de regio ontvangen hebben. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content