Lijken tussen gevonden brokstukken Air France-toestel

04/04/11 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:24

Onderwaterrobots hebben tussen de gevonden brokstukken van het neergestort Air France-toestel in de Atlantische Oceaan lichaamsresten ontdekt.

Lijken tussen gevonden brokstukken Air France-toestel

© Imageglobe

Onderzoekers hebben tussen de brokstukken van het 2 jaar geleden gecrashte toestel van Air France de lichamen van enkele passagiers teruggevonden. Dat heeft de Franse minister voor Transport bevestigd, zo schrijft The Guardian. De resten lagen op een diepte van 4.000 meter in een afgebroken stuk van de cabine.

Het vliegtuig van Air France, dat van Rio naar Parijs vloog, stortte op 1 juni 2009 neer in de Stille Oceaan en nam 228 passagiers in de dood mee. De dagen na de crash werden 50 lichamen en verschillende vliegtuigonderdelen geborgen.

Maar na drie latere, dure zoektochten werd verder niets meer gevonden. De vierde zoektocht, die op 25 maart begon, bracht meer op. De bemanning van het schip Alucia lokaliseerde de motoren, het landingsgestel en delen van de vleugels van het vliegtuig.

Uit de gevonden brokstokken blijkt dat er geen explosie was toen het vliegtuig in zee viel.

Zwarte dozen

De zwarte dozen van de Airbus A330 zijn nog niet teruggevonden. Die zijn nodig om de oorzaak van de crash te achterhalen. Zonder de vluchtgegevens wort de oorzaak mogelijk nooit gevonden.

De precieze omstandigheden van het ongeluk met vlucht AF 447 blijven tot vandaag onopgehelderd. Wellicht kwam het toestel in een storm terecht waardoor de apparatuur uitviel. (TE)

Lees meer over:

Onze partners