Lijk verkrachte Indiase vrouw gecremeerd

30/12/12 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:50

Het stoffelijke overschot van de 23-jarige Indiase vrouw die overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting is in een crematorium in de Indiase hoofdstad New Delhi gecremeerd.

Lijk verkrachte Indiase vrouw gecremeerd

© belga

Het stoffelijke overschot van de 23-jarige Indiase vrouw die vrijdag overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting is zondagochtend (plaatselijke tijd) in een crematorium in de Indiase hoofdstad New Delhi gecremeerd. Dat meldt de online editie van de krant Times of India.

Het lijk van de vrouw werd op staatskosten met een chartervlucht van Singapore naar India overgevlogen. Aan boord bevonden zich ook de ouders van de jonge vrouw. Zij werden op de luchthaven ontvangen door premier Manmohan Singh en voorzitster Sonia Gandhi van de regerende Congrespartij.

Nadat vrijdag bekendraakte dat de studente overleden was, zijn de zes mannen die haar hebben verkracht en geslagen aangeklaagd voor moord. Op 3 januari zouden de zes voor de rechter moeten verschijnen en zullen ze formeel in beschuldiging worden gesteld.

De groepsverkrachting van de 23-jarige studente leidde de afgelopen week in New Delhi en andere steden tot massaal straatprotest. Daarbij werden zwaardere straffen - zelfs de doodstraf - voor verkrachters geëist. Volgens Neeraj Kumar, de hoogste politiebaas van Delhi, moeten verkrachters 'opgehangen' worden.(Belga/BO)

Onze partners