Lijk MI6-spion in sporttas: 'Wellicht ongeluk'

13/11/13 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

De dood van een Britse spion, van wie het lijk drie jaar geleden werd teruggevonden in zijn appartement, was wellicht een ongeluk. Dat zegt de Britse politie. Opmerkelijk: het lijk van Gareth Williams werd teruggevonden in een sporttas die was afgesloten met een hangslot.

Lijk MI6-spion in sporttas: 'Wellicht ongeluk'

De politie onderzocht vorig jaar of het mogelijk was dat Gareth Williams zichzelf had opgesloten in de sporttas © Reuters

De toen 31-jarige Gareth Williams, die in dienst was van de Britse inlichtingendienst MI6 als spion, werd op 23 augustus 2010 dood aangetroffen in zijn appartement in de Londense wijk Pimlico.

Geen sporen

Zijn naakte lichaam zat in een rode sporttas, die was dichtgeritst en afgesloten met een hangslot en in de badkuip lag. De vondst leidde tot veel speculaties over de precieze doodsoorzaak.

Een autopsie bracht geen duidelijkheid, zo werden bijvoorbeeld geen sporen van vergiftiging of geweld gevonden. Vorig jaar ordeelde een lijkschouwer dat Williams wellicht toch vermoord was.

Na een onderzoek van drie jaar, komt de Metropolitan Police nu met de conclusie dat Williams' dood waarschijnlijk een ongeluk is geweest. Dat meldt de BBC. Alles wijst er volgens de politie alvast op dat er niemand anders aanwezig was bij 's mans dood. Er zijn ook geen aanwijzingen dat Williams zichzelf van het leven wilde beroven of dat zijn dood ook maar iets te maken had met zijn werk.

De politie erkent dat wel dat er nog veel vragen onbeantwoord blijven en wellicht ook nooit een antwoord zullen krijgen.

Onze partners