Leraar overleeft steekpartij in Franse school: 'Waarschuwing van IS'

14/12/15 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:28

Een leerkracht in een school in Aubervilliers, een voorstad van de Franse hoofdstad Parijs, is in zijn klaslokaal aangevallen door een man. De dader, die kon vluchten, verwees naar de Islamitische Staat.

Leraar overleeft steekpartij in Franse school: 'Waarschuwing van IS'

© Reuters

De feiten deden zich voor toen de leerkracht zich alleen aan het voorbereiden was in zijn klaslokaal, meldt het Franse persagentschap AFP. De aanvaller droeg handschoenen, soldatenschoenen, schilderkleren en een bivakmuts maar was kennelijk ongewapend toen hij de klas binnenkwam en ging de leerkracht te lijf met een stanleymes en schaar die hij daar vond.

Het slachtoffer werd geraakt in de zij en keel. Hij verkeert niet in levensgevaar en is opgenomen in een ziekenhuis in Lariboisière in Parijs.

Islamitische Staat

Volgens de eerste gegevens van het onderzoek zou de vermoedelijke dader verwezen hebben naar 'Daesh', een andere benaming voor terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), vooraleer hij de vlucht nam. 'Dit is een verwittiging', zou hij ook hebben gezegd. Er is ook een getuige van het incident.

De man vluchtte te voet en wordt nog gezocht. Het openbaar ministerie is een onderzoek gestart wegens poging tot moord en terrorisme.

Nog volgens AFP riep het Franstalige magazine van IS, Dar al-Islam, in zijn novembereditie op om onderwijzers in Frankrijk te doden, omdat ze als docenten van het secularisme 'vijanden van Allah' zouden zijn. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners