Leraar doodt politieagente met Japanse sabel

14/10/11 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Een leraar uit Bourges heeft een politieagente gedood met een Japanse sabel omdat ze weigerde hem een wapenvergunning uit te reiken.

Een leraar uit Bourges, in het centrum van Frankrijk, heeft vrijdag met een Japanse sabel een 30-jarige politieagente gedood. Twee anderen, een politieagent en een vrouwelijke ambtenaar, raakten daarbij gewond. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Wapenvergunning

De man trok vrijdagvoormiddag naar de prefectuur van Bourges om een vergunning te vragen voor het dragen van een wapen. Volgens de eerste elementen uit het onderzoek verwondde de man eerst een bediende van de prefectuur, omdat zij weigerde hem de nodige documenten af te leveren.

Sabel

Daarop trof hij twee agenten, die om versterking gevraagd werden, met de sabel. Eén van hen was de vrouwelijke agente, die later aan haar verwondingen overleed. Ten slotte verwondde een agent de verdachte aan de benen, waarna hij werd opgepakt.

De wijk werd meteen afgesloten en vier mensen werden volgens getuigen naar het ziekenhuis overgebracht. Die getuigen verklaarden eerst een schot te hebben gehoord, waarna een agent de prefectuur met bloedende handen verliet. (Belga/EE)

Onze partners