Leiders van G20 zouden klimaatakkoord van Parijs onderschrijven

Ban Ki Moon, Vladimir Poetin en Angela Merkel tussen andere wereldleiders en hun partners op de G20. © AFP

Alle leden van de G20 zouden zich achter de eerste wereldwijde actie scharen om de opwarming van de planeet tegen te gaan, zo blijkt uit een ontwerp van slotcommuniqué.

Alle leden van de twintig grootste economieën ter wereld, de G20, zouden zich achter de eerste wereldwijde actie scharen om de opwarming van de planeet tegen te gaan, zo blijkt uit een ontwerp van slotcommuniqué op de top van de G20 dat het Duitse persbureau DPA zondag heeft kunnen inkijken.

“Wij verbinden ons ertoe om onze respectievelijke binnenlandse procedures af te ronden om ons bij het Akkoord van Parijs te scharen van zodra onze nationale procedures dit toelaten”, staat in de tekst.

Eerder zegden gastland China en de VS – de grootste vervuilers ter wereld – in de marge van de top van de G20 in Hangzhou al toe dat ze akkoorden van Parijs ook zullen ratificeren, zodat reeds 26 landen dit hebben gedaan.

Het verdrag treedt in werking dertig dagen nadat 55 landen die goed zijn voor tenminste 55 procent van de uitstoot van broeikasgassen het hebben geratificeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content