Leger doodt 15 betogers in Jemen

04/04/11 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Bij een betoging tegen het regime van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh in de stad Taiz zijn maandag 15 betogers gedood door het leger en de politie.

Leger doodt 15 betogers in Jemen

© AFP

Bij een betoging tegen het regime van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh in de stad Taiz zijn maandag 15 betogers gedood door het leger en de politie. Dat zegt een arts van het ziekenhuis dat instaat voor de verzorging van de manifestanten.
Volgens getuigen werden de betogers onder vuur genomen door gewapende mannen, nadat ze toevlucht hadden gezocht op het binnenhof van de zetel van de provinciegouverneur.

In Taiz, ten zuiden van de hoofdstad, Sanaa wordt er nog steeds hevig geprotesteerd tegen de president. "De soldaten en leden van de veiligheidstroepen blijven het vuur openen op manifestanten die het vertrek eisen van Saleh," zegt de arts.

Verschillende Arabische Golfstaten hebben in de nacht van zondag op maandag aangeboden om te bemiddelen tussen de oppositie en het regime in Jemen. In het land heerst er sinds eind januari onrust bij het volk. De verantwoordelijken van de Samenwerkingsraad voor de Golf zijn bereid om contact te hebben met de Jemenitische oppositie en de regering om 'ideeën' uit te wisselen die de situatie kunnen verbeteren.

(Belga/SMG)

Lees meer over:

Onze partners