Leerkracht die gewond raakte in Parijse school verzon steekpartij

© Reuters

De Parijse kleuteronderwijzer die het slachtoffer werd van een man die trouw zwoor aan Islamitische Staat, heeft die aanslag verzonnen. Dat heeft het Parijse parket laten weten. De 45-jarige man werd met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. De politie was een klopjacht gestart na het verhaal van de man.

Het is nog niet duidelijk waarom de kleuteronderwijzer, aan het werk in de Parijse voorstad Aubervilliers, het verhaal heeft verzonnen. Hij zei dat hij in zijn klas was aangevallen door een gemaskerd, gehandschoend en in schilderskleren plus soldatenschoenen gehuld iemand met een cutter terwijl hij zijn les aan het voorbereiden was. De aanvaller zou geroepen hebben: “Het is Daesh (de in Frankrijk gebruikelijke benaming voor IS, red.), het is een waarschuwing.”

Sinds de aanslagen in Parijs, op 13 november, geldt nog altijd een hoge terreurdreiging in Frankrijk. Onderwijsminister Najat Vallaud-Belkacem had al aangekondigd dat de veiligheidsmaatregelen verstrengd zouden worden in de buurt van de school. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content