Laura Dekker vertrokken voor solozeiltocht rond de wereld

04/08/10 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Eerst vaart het 14-jarige meisje naar Portugal, waar de eigenlijke start van de tocht is gepland.

De 14-jarige Laura Dekker is woensdagochtend vanuit Den Osse in Zeeland vertrokken voor haar solozeiltocht rond de wereld. Eerst zeilt ze met haar vader naar Portugal.

Dekker kreeg op 27 juli van een rechtbank in Middelburg de toestemming om te vertrekken voor haar zeiltocht. De 'ondertoezichtstelling' door de Nederlandse Jeugdzorg werd opgeheven. Daardoor was het aan haar ouders om toestemming te geven voor de reis.

Dekker had daarop aangekondigd dat ze binnen de twee weken zou vertrekken. Dat deed ze woensdag onder grote belangstelling vanuit Den Osse.

In Portugal zullen de laatste zaken aan haar boot, de Guppy, getest en verbeterd worden. Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk aan haar soloreis rond de wereld beginnen.

Grote belangstelling

Ze denkt over vier weken vanuit Portugal te beginnen. De eerste stop is de Canarische Eilanden. Ze wil volgens de Nederlandse pers onder meer ook Panama, de Galapagos Eilanden, Frans-Polynesië en Australië aandoen.

Als haar tocht lukt, zal ze de jongste zeilster ooit zijn die onafgebroken de wereld rondzeilde. De belangstelling ervoor is groot.

Alle nieuwsfeiten zijn volgens haar woordvoerder binnenkort te volgen op haar website lauradekker.n. Daarnaast wil film- en televisieproducent Eyeworks wil de beelden van Laura's wereldreis exclusief gebruiken. Ook zal er een boek worden geschreven over de wereldreis van Dekker, zo meldt De Volkskrant.

Lees meer over:

Onze partners