Laatste zoektocht naar vermiste Nederlandse vrouwen in Panama

31/12/14 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

In Panama zal in januari een laatste keer naar de vermiste Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon gezocht worden. In de jungle werden spullen en botresten gevonden, maar het werd nooit duidelijk wat hen overkwam.

Laatste zoektocht naar vermiste Nederlandse vrouwen in Panama

Grenspolitie tijdens een zoektocht naar de twee Nederlandse vrouwen die in de jungle van Panama verdwenen. © Reuters

Komende maand zal er in Panama voor de allerlaatste keer worden gezocht naar resten van de twee in april verdwenen Nederlandse vrouwen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). Dat heeft het Openbaar Ministerie in Panama bekend gemaakt. De families Froon en Kremers zijn daarvan op de hoogte gesteld, zo is door een woordvoerder bevestigd.

Spullen en botten in jungle

Volgens aanklager Bethsaida Pitti wordt er tussen 12 en 16 januari gezocht in de jungle in het Midden-Amerikaanse land op verzoek van de familie van de twee Nederlandse vrouwen en de Nederlandse ambassade. Er zullen onder meer een forensisch antropoloog, een bioloog, een DNA-specialist en een criminoloog deelnemen aan de zoektocht. Ook gaan vier honden en gidsen mee.

De twee jonge vrouwen waren in Panama om Spaans te studeren. Ze verdwenen dit jaar spoorloos in de omgeving van Boquete, hun gastgezinnen gaven hen op als vermist. Later werden onder meer spullen en botresten van de meisjes gevonden in de jungle. Wat hen is overkomen, is nooit duidelijk geworden. Een woordvoerder van de familie Froon zegt dat de laatste zoektocht van harte wordt ondersteund. "Het is goed dat nog een keer alle sporen worden nagelopen om zo veel mogelijk informatie te vergaren", aldus de zegsman. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners