Kwelduivel Van Rompuy gewond bij vliegtuigongeval

06/05/10 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:12

Europarlementslid Nigel Farage is gewond geraakt bij een vliegtuigongeval.

Het Brits Europarlementslid Nigel Farage, in België goed bekend wegens zijn beledigingen aan het adres van Europees president Herman Van Rompuy, is gewond geraakt bij een vliegtuigongeval in Northamptonshire.

Farage zat donderdagmorgen met een piloot aan boord van een vliegtuig dat crashte in de omgeving van Brackley. Beiden moesten uit het wrak bevrijd worden.

Volgens een woordvoerster van de UKIP, de partij van Farage, werd de politicus overgebracht naar het ziekenhuis, maar liep hij slechts lichte verwondingen op.

Het vliegtuig stortte neer toen het boven Buckingham Palace wilde cirkelen.

Farage is verkiezingskandidaat in Buckingham. HIj stapte op als voorzitter van de anti-Europese UKIP om een zetel in het Lagerhuis te bemachtigen.

Farage kreeg in België bekendheid toen hij permanent voorzitter Herman Van Rompuy van de Europese raad in het Europees parlement verweet het charisma van een dweil en het uitzicht van een lagere bankbediende te hebben.

Als straf daarvoor ontnam Europees Parlementsvoorzitter Jerzy Buzek hem tien dagen het recht op zijn dagelijkse vergoeding als
Europarlementslid.

Onze partners