Kunstenares gebruikt Disneyprinsessen in strijd tegen incest

30/06/14 om 12:36 - Bijgewerkt om 13:13

Een kunstenares uit het Midden-Oosten bewerkte afbeeldingen van Disneyprinsessen zodat onder meer zeemeermin Ariel innig zoent met haar vader. Hiermee vraagt ze aandacht voor seksueel misbruik binnen de familie.

Een kunstenares uit het Midden-Oosten verspreidde drie controversiële posters met de titel: 'Princest Diaries'. Daarop is te zien hoe de Disneyfiguren Ariel, Doornroosje en Jasmine innig zoenen met hun vader. Hiermee wil Saint Hoax aandacht vragen voor incest. Dat schrijft het Amerikaanse magazine Time .

Saint Hoax wenst omwille van haar controversiële campagnes anoniem te blijven, maar volgens haar website woont ze in het Midden-Oosten. Het idee om Disneyprinsessen in te zetten voor een campagne, ontstond toen ze ontdekte dat een vriendin op zevenjarige leeftijd was verkracht door haar vader.

Saint Hoax wil slachtoffers van misbruik aanmoedigen de daders aan te geven. "46 % van de minderjarigen die zijn verkracht, werden het slachtoffer van misbruik binnen de familie", klinkt het bijschrijft. "Het is nooit te laat om hen aan te geven." (AVE)

Bekijk alle afbeeldingen hier.

Lees meer over:

Onze partners