Kritiek van Rusland op de VS na uitbraak van geweld in Ferguson

25/11/14 om 21:02 - Bijgewerkt om 21:01

'De golf van protest toont een extreme verwaarlozing aan van thema's als racisme en schending van de rechten van etnische minderheden in de VS', aldus Rusland.

Kritiek van Rusland op de VS na uitbraak van geweld in Ferguson

Een demonstrant in Ferguson krijgt de eerste zorgen na een traangasaanval. © REUTERS

Dat de betrekkingen tussen Moskou en Washington wegens de crisis in Oekraïne fel bekoeld zijn, is nog maar eens duidelijk geworden. Rusland heeft namelijk felle kritiek geuit aan het adres van de Verenigde Staten in verband met de gewelddadige demonstraties in het Amerikaanse stadje Ferguson. De golf van protest toont een extreme verwaarlozing aan van thema's als racisme en schending van de rechten van etnische minderheden in de VS, deelde Buitenlandse Zaken in Moskou mee.

De rellen in Ferguson braken uit na de bekendmaking van een zogeheten "grand jury" om een blanke politieagent die begin augustus een ongewapende zwarte tiener doodschoot in Ferguson, een buitenwijk van Saint-Louis, niet te vervolgen. Betogers wierpen flessen en bakstenen naar politievoertuigen. Verschillende voertuigen, waaronder een politieauto, gingen in vlammen op. Daarnaast werden uitstalramen ingeslagen en winkels geplunderd. 61 mensen werden opgepakt. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners