Koppen blijven rollen bij BBC

© Reuters

Bij de Britse omroep BBC zijn weer twee topmensen opgestapt. Het gaat om de directrice Informatie van de BBC, Helen Boaden, en haar adjunct, Stephen Mitchell.

Het ontslag van Boaden en Mitchell, dat bekendgemaakt werd op de BBC, komt op een moment dat de Britse openbare omroep in crisis verkeert vanwege het redactionele beheer van het schandaal rond zijn voormalige sterpresentator Jimmy Savile, die beschuldigd werd van herhaaldelijk kindermisbruik, en vanwege de ‘lasterlijke’ beschuldigingen in het programma Newsnight tegen een belangrijke voormalige topfunctionaris binnen de Conservatieve Partij.

De directeur-generaal van de BBC, George Entwistle, zette afgelopen weekend al een stap opzij vanwege de valselijke beschuldigingen van kindermisbruik tegen de voormalige politicus.

Gouden handdruk

De BBC-topman krijgt niettemin een stevige gouden handdruk. Hij heeft nog een volledig jaarloon bedongen als ontslagpremie. Entwistle was amper 54 dagen in functie en krijgt 450.000 pond (meer dan 560.000 euro).

Volgens BBC Trust is de verloning nodig omdat Entwistle verantwoordelijk blijft voor de onderzoeken naar kindermisbruik door Jimmy Savile. Die zaak staat los van degene waarvoor Entwistle ontslag nam. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content