Koning ontvangen door president Kabila

28/06/10 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

Kort na de aankomst van het vorstenpaar in Congo had koning Albert een onderhoud met Joseph Kabila.

Koning Albert II en koningin Paola zijn maandag in de vooravond geland op de luchthaven van Kinshasa. De koning werd kort daarna door de Congolese president Joseph Kabila in audiëntie ontvangen.

Het vorstenpaar was maandagmorgen met een Airbus A-330 van het leger vanop de luchthaven van Melsbroek naar de Congolese hoofdstad Kinshasa vertrokken voor de viering van 50 jaar Congolese onafhankelijkheid.

Het gaat om het eerste bezoek in een kwarteeuw van een Belgische vorst aan de voormalige kolonie. Albert en Paola worden vergezeld door ontslagnemend premier Yves Leterme.

De koning en de koningin werden maandag om 16.40 plaatselijke tijd op de luchthaven van Kinshasa verwelkomd door de Congolese eerste minister Adolphe Muzito.

Palais de la Nation

Nadien ging het richting Palais de la Nation, waar de koning maandagavond met militaire eer werd ontvangen en een ontmoeting had met president Kabila.

Dat gebeurde in een zaal van het paleis op nauwelijks enkele meters van de zaal waar het eerste Congolese parlement was gevestigd en waar op 30 juni 1960 de Congolese onafhankelijkheid werd uitgeroepen.

De plechtige viering van 50 jaar Congolese onafhankelijkheid, met onder meer het militair defilé, heeft woensdag plaats.

Onze partners