Koning Filip en koningin Mathilde brengen officieel bezoek aan Duitsland

17/02/14 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

Koning Filip en koningin Mathilde hebben Berlijn, als vierde etappe in hun tour langs onze buurlanden, bezocht. Premier Elio Di Rupo en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders reisden mee. Duitsland is de eerste economische partner van België.

Koning Filip en koningin Mathilde brengen officieel bezoek aan Duitsland

Het vorstenpaar met Angela Merkel © Reuters

Het vorstenpaar kwam rond 11 uur aan in Berlijn. Daarna ging het meteen richting Slot Bellevue, de ambtswoning van president Joachim Gauck. Ook een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel stond op de agenda, net als een Duits-Belgische conferentie over de toekomst van de Europese Unie met parlementsleden en universitairen uit beide landen.

Na de blijde intredes in eigen land, begon het nieuwe Belgische vorstenpaar in november met een ronde langs de buurlanden. Nederland en Luxemburg kwamen vorig jaar al aan de beurt, Parijs volgde op 6 februari. Maar ook verderop in Europa worden koning Filip en koningin Mathilde verwacht. Volgende maand is Londen aan de beurt, maar woensdag gaat het eerst nog langs Italië, het laatste stichtende lid van de Europese Unie.

"Voorlopig blijft dat bezoek gepland staan", verduidelijkte buitenlandminister Reynders. Ondanks de onzekere politieke situatie dus, met de jonge Matteo Renzi van de Partito Democratico die als formateur is aangeduid. Die moet een nieuwe regering op de been brengen nadat hij zijn partij vorige week overtuigde de steun in huidig premier Enrico Letta op te zeggen.(Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners