Klopjacht op 'levensgevaarlijk' Nederlands duo duurt voort

25/02/14 om 12:24 - Bijgewerkt om 13:04

Ondanks een nachtelijke zoektocht van de Duitse en Nederlandse politie is het "levensgevaarlijke" duo dat gezocht wordt voor meerdere gijzelingen en een schietincident, nog niet opgepakt. Het is onduidelijk waar de man en de vrouw zijn.

Klopjacht op 'levensgevaarlijk' Nederlands duo duurt voort

Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan © Politie.nl

Het duo, dat als vuurwapengevaarlijk wordt omschreven, wordt verdacht van de gijzeling, maandagavond, van een gezin in Enschede. Ze namen de vader mee in zijn auto. Hij werd later in de Duitse plaats Ahaus, net over de grens met Nederland, vrijgelaten.

De verdachten, Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19), zijn er vandoor gegaan in zijn blauwe Honda CRV.

Volgens de woordvoerder van de politie kan het zijn dat de twee afgelopen nacht illegaal op een camping in de grensstreek hebben geslapen. Hij riep het publiek nogmaals op om zelf niets te doen als ze de verdachten zien, maar de politie te bellen. Ook campinghouders en eigenaren van kleine hotelletjes kregen dat advies.

De twee worden al bijna twee weken gezocht, onder meer voor een gewapende overval op een huis in Lage Mierde, een Nederlands dorp net over de grens met België, op 18 februari. Vrijdag maakte de politie hun namen bekend en gaf ze ook hun foto's vrij, wat uitzonderlijk is. (Belga/KVDA)

Onze partners