"Khaddafi herovert meer terrein op rebellen"

30/03/11 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Volgens internationale media hebben de troepen Khaddafi de controle heroverd over de strategische kustplaatsen Bin Jawad, Brega en Ras Lanuf.

"Khaddafi herovert meer terrein op rebellen"

© EPA

In Libië hebben de troepen van leider Muammar Khaddafi de controle heroverd over de strategische kustplaatsen Bin Jawad en Brega en de belangrijke petroleumsite van Ras Lanuf, melden internationale media. Ze verdreven de rebellen van hun posities richting het oosten van het land.

De petroleumterminal van Ras Lanuf viel op 27 maart in handen van de opstandelingen, van wie de opmars de voorbije twee dagen gestopt werd door het regime. Ras Lanuf ligt 370 kilometer ten westen van Benghazi, het bastion van de rebellen in het oosten van Libië.

De troepen van Khaddafi hebben woensdag ook opnieuw de westelijke stad Misrata aangevallen. Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zetten ze landmijnen in tegen de rebellen.

De NAVO is woensdagochtend begonnen met het uitsturen van de eerste operationele orders aan de geallieerde eenheden actief in Libië. Daarmee is nu het volledige commando over de militaire operatie definitief in NAVO-handen.

(Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners