Khaddafi begraven in woestijn

25/10/11 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

De oud-dictator van Libië, Muammar Khaddafi, is in de woestijn begraven.

De voormalige Libische leider Muammar Khaddafi zou bij zonsopgang in de Libische woestijn begraven zijn, na een religieuze ceremonie. Dat nieuws, gemeld door de Arabische nieuwszender Al Jazeera, bevestigt de militaire raad van Misrata.

De dictator werd vorige week donderdag gedood door rebellen in Sirte, en vervolgens tentoongesteld in een koelruimte in de stad Misrata. De exacte begraafplaats zou geheim blijven. Dat meldt de zender op gezag van de Libische Overgangsraad.

De lichamen van Khaddafi's zoon Mouatassim en Khaddafi's minister van Defensie, Abou Bakr Younès Jaber, zijn op dezelfde plaats begraven.

Getuigen zagen de lichamen maandagavond opgehaald worden door een konvooi van een vijftal militaire wagens. Daarbij waren de vader en twee zonen van de oud-minister van Defensie aanwezig.

Lijkschouwing

Khaddafi werd niet meteen begraven, ook al is dat gebruikelijk in de islamitische cultuur. Er moest eerst nog een lijkschouwing op zijn lijk uitgevoerd worden, zoals ook internationale organisaties als Amnesty International en de VN vroegen. Anderzijds kan het ook een vergelding zijn van zijn tegenstanders, die hem zo nog tot na de dood willen vernederen. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners