Kerncentrale Fukushima betaalde niet meer dan McDonalds

11/04/11 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:43

Een week voor de kernramp betaalde de kerncentrale van Fukushima zijn onderhoudspersoneel niet meer dan wat in Japan smalend een McDonaldsloon wordt genoemd.

Kerncentrale Fukushima betaalde niet meer dan McDonalds

© NISA/EPA

Een onderhoudstechnicus met een full time job bij de kerncentrale in Fukushima verdiende iets meer dan een maand geleden 11 dollar (7,6 euro) per uur. Dat is precies evenveel als een parttime job bij de onderhoudsdienst van McDonalds in Tokio opbracht. Dat schrijft het financieel persagentschap Bloomberg.

Achterstand
Volgens Bloomberg had de regio rond de kerncentrale voor de ramp al een grote economische achterstand op steden als Tokio. Na de reddingswerken aan de centrale moet Japan beslissen over de wederopbouw van de Fukushima prefectuur. Het is nog maar de vraag of er veel gegadigden zullen zijn om een leven op te bouwen in de schaduw van een rampcentrale.

Regeringsadviseur Takayoshi Igarashi zegt dat er niet veel mensen zullen overblijven. "Ouderen zullen wegkwijnen en jongeren zullen naar Tokio verhuizen. De overheid moet beslissen of ze opnieuw wil investeren in de regio of dat ze het gebied gewoon de rug toekeert." (EE)

Lees meer over:

Onze partners