'Kannibalen eten toerist op in vakantieparadijs'

17/10/11 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Voor de Duitse zeiler Stefan Ramin is een droomreis geëindigd in een lugubere nachtmerrie. Volgens specialisten is hij op een eilandje in Frans Polynesië mogelijk in stukken gehakt en opgegeten door kannibalen.

Stefan Ramin (40) zeilde met zijn vriendin Heike Dorsch (37) de wereld rond. Het koppel was al meer dan drie jaar onderweg toen ze Frans Polynesië aandeden.

Op het eilandje Nuku Hiva, het grootste van de Markiezeneilanden, wilden Ramin en Dorsch een traditionele geitenjacht bijwonen. Ze namen de gids Henri Haiti in dienst en begonnen aan een tocht op het eiland.

Tijdens die tocht raakte Dorsch geïsoleerd van het groepje. Wat later kwam de gids bij haar terug. Hij vertelde dat Ramin gewond was geraakt en dat ze hem samen moesten helpen.

Verkracht
Tijdens de zoektocht naar haar vriend werd Dorsch naar eigen zeggen aan een boom vastgebonden en verkracht door de gids. De man is sindsdien spoorloos. Dorsch wist zich te bevrijden en verwittigde de politie.

Het Franse leger en de politie gingen samen op zoek naar Ramin. Ze vonden enkel gebitsresten en overblijfselen van menselijke botten. Volgens de speurders waren er sporen die erop wezen dat een lichaam verbrand werd.

DNA-onderzoek
Volgens het eerste onderzoek zouden de overblijfselen toebehoren aan Ramin. DNA-onderzoek in Frankrijk moet hierover alle twijfel wegnemen. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph vermoedt het leger dat de Duitse zeiler in stukken is gehakt, geroosterd en opgegeten door kannibalen.

De politie onderneemt een zoektocht naar de gids. Het eiland Nuku Hiva is twee keer zo groot als Texel op de Waddeneilanden, maar het is erg onherbergzaam. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken volgt de zaak op de voet.

Gruwelijk
Volgens nieuwssites in Frans Polynesië zijn de inonwers van de eilanden geschokt door het verhaal. 'Dit is ongelooflijk," zei plaatsvervangend burgemeester Deborah Kimitete. 'Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurd zou zijn. Dit is gewoon gruwelijk.'

Op het eiland Nuku Hiva zou kannibalisme tot in de negentiende eeuw voorgekomen zijn. Herman Melville, de auteur van Moby Dick, beweerde in 1842 Nuku Hiva te zijn ontvlucht omdat hij het vermoeden had dat hij werd vetgemest voor een feestmaal. (EE)

Lees meer over:

Onze partners