‘Jungle’ van Calais is voller dan ooit: 6.901 migranten

Luchtbeeld van de 'Jungle' © REUTERS

De ‘Jungle’ nabij Calais zit, met net geen 7.000 migranten, momenteel voller dan ooit. De enorme bidonville telde, sinds haar oprichting in de lente van 2015, nooit zoveel tijdelijke bewoners.

De toename was vooral de voorbije twee maanden spectaculair: van 4.486 mensen die graag een nieuw leven willen beginnen aan de overkant van het Kanaal naar 6.901 half augustus. De cijfers komen van de prefectuur van Pas-de-Calais.

In oktober vorig jaar telde de ‘Jungle’ 6.000 migranten. Dat aantal viel in de lente terug tot 3.500, ten gevolge van een resem maatregelen van de Franse overheid om de migranten onder (zachte) dwang het kamp te doen verlaten. Hulpverleners zeggen dat door het overtal aan migranten de toestand in het kamp momenteel “erg gespannen” is.

Zij stellen dat de officiële cijfers een onderschatting zijn. Vrijwilligersorganisaties telden vorige week 9.106 personen.

De toename is volgens de hulpverleners een gevolg van nieuwe golven van migranten die via Italië naar Calais komen, en van het opdoeken van “informele kampen” in de buurt van Parijs.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content