Juncker: ‘We hebben Wallonië nooit bedreigd’

De Canadese premier Justin Trudeau, Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie bij de ondertekening van CETA zondag. © Reuters

“We hebben Wallonië nooit bedreigd, en dat zeg ik vooral aan cdH”, verklaarde commissievoorzitter Jean-Claude Juncker aan het einde van de persconferentie naar aanleiding van de ondertekening van het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en Canada.

Hij richtte zich ook tot Wallonië: “Ik ben Waals minister-president Paul Magnette erkentelijk dat hij voor de Waalse parlementsleden de rol van de Commissie in de onderhandelingen heeft benadrukt”.

Geen ultimatum

Juncker herhaalde dat de Commissie nooit ultimatums heeft gesteld om de onderhandelingen tussen Wallonië enerzijds en de Europese Unie en Canada anderzijds te beëindigen. Hij benadrukte steeds gezegd te hebben dat hij bereid was de nodige tijd te verlenen om tot een akkoord te komen.

“We hebben Wallonië nooit bedreigd, en dat zeg ik tot het cdH en zijn voorzitter”, aldus de voorzitter van de Europese Commissie, die België de raad gaf na te denken over het interne model om internationale verdragen te ondertekenen. Het cdH maakt samen met de partij van Juncker deel uit van Europese Volkspartij (EVP).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content