Joran van der Sloot gaat trouwen in Peruaanse gevangenis

01/06/13 om 02:53 - Bijgewerkt om 02:53

Joran Van der Sloot, de Nederlander die in Peru een celstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op een jonge Peruaanse, gaat in juni trouwen in de gevangenis.

Joran van der Sloot gaat trouwen in Peruaanse gevangenis

© Reuters

Dat heeft zijn advocaat vrijdag aangekondigd. Eerder hadden de gevangenisautoriteiten laten verstaan dat Van der Sloot daarvoor nog niet de nodige documenten had ingeleverd.

Het huwelijk van Van der Sloot met zijn Peruaanse vriendin Leidy Figueroa zal volgens de advocaat plaatsvinden in de zwaarbewaakte Piedras Gordas-gevangenis waar Van der Sloot opesloten zit. Enkel advocaat mag het huwelijk als getuige bijwonen.

De 25-jarige Van der Sloot werd op 13 januari veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar voor de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores in 2010. De zaak deed in Peru veel stof opwaaien. Het slachtoffer was de dochter van een bekende zakenman uit Lima.

Van der Sloot is ook nog steeds de hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van de 18-jarige Natalee Holloway in 2005 op het Caribische eiland Aruba. Holloway werd voor het laatst gezien met Van der Sloot. (Belga/TV)

Onze partners