'Joe Biden wil gooi doen naar Amerikaans presidentschap'

02/08/15 om 08:41 - Bijgewerkt om 08:41

Huidig Amerikaans vicerpresident Joe Biden zou overwegen in de race naar het Witte Huis te stappen, schrijft The New York Times. Hij zou het dan in de voorverkiezingen moeten opnemen tegen Hillary Clinton.

'Joe Biden wil gooi doen naar Amerikaans presidentschap'

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden. © BELGAIMAGE

Het overlijden van zijn zoon Beau, in mei van dit jaar, zou Biden aan het denken hebben gezet, aldus The New York Times, die anonieme bronnen citeert die gesprekken hadden met Biden en zijn entourage. Beau zou zijn 72-jarige vader aangespoord hebben de strijd aan te gaan.

Het lijkt er wel op dat de beslissing nog niet is gevallen. Biden heeft er zin in, maar heeft zich officieel nog niet uitgesproken.

Wel zou de kabinetschef van de vicepresident van Barack Obama al contact hebben opgenomen met geldschieters van de Democraten, schrijft The New York Times nog.

Biden stelde zich in 1998 en 2008 al eens kandidaat bij de voorverkiezingen, toen hij door Obama werd aangeduid als running mate.

Tot nu toe is de 67-jarige Hillary Clinton favoriet bij de Democraten. De voorverkiezingen voor haar partijkandidatuur beginnen in februari 2016. Clinton voert de peilingen aan, maar enkele schandalen - zoals dat met de privémails - hebben haar imago wel aangetast. Op de linkervleugel krijgt ze concurrentie van de onafhankelijke senator Bernie Sanders.

(Belga/MI)

Onze partners