Jean-Marie Le Pen wil dat 'meneer ebola' immigratie tegenhoudt

22/05/14 om 05:35 - Bijgewerkt om 05:53

Jean-Marie Le Pen, de controversiële oprichter en erevoorzitter van het Franse Front National, vindt het dodelijke ebolavirus een uitstekend middel om de migratiestroom vanuit Afrika af te zwakken.

Jean-Marie Le Pen wil dat 'meneer ebola' immigratie tegenhoudt

Jean-Marie Le Pen © BELGAIMAGE

Le Pen ded die uitspraak op een Front National-bijeenkomst in Marseille. Dat melden twee journalisten van het Franse persbureau AFP die daar aanwezig waren.

Demografische explosie

Le Pen, die kandidaat is voor zijn partij bij de Europese verkiezingen, zei dat de 'demografische explosie in de wereld' de identiteit van het Europese continent ondermijnt. "Maar het is nog niet te laat", zei Le Pen. "Meneer Ebola kan het binnen drie maanden regelen,' verwijzend naar het dodelijke ebolavirus dat in Afrika rondgaat.

'Catastrofaal fenomeen'

Later op de avond noemde Le Pen tegenover 1500 toehoorders de "migratie-invasie" een "catastrofaal fenomeen". "Een groot deel van de immigranten", zo ging Le Pen verder, "is moslim. Dat is een geloof met een gewelddadige roeping. Die immigratie is een zware last op onze economie en onze samenleving."

De uitspraken kwamen niet als donderslag bij heldere hemel. Le Pen staat bekend om zijn xenofobe opvattingen over immigratie en de Europese Unie. De jongste jaren is zijn dochter Marine het boegbeeld van de partij. Zij heeft het Front National een ietwat milder imago aangemeten. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Onze partners