Istanbul: Aanslag op politiebureau en Amerikaans consulaat beschoten

10/08/15 om 08:27 - Bijgewerkt om 11:20

Het Amerikaanse consulaat in Istanbul is onder vuur genomen. Eerder vannacht zouden drie personen om het leven zijn gekomen en raakten minstens 10 personen gewond bij een bomaanslag op een politiebureau.

Istanbul: Aanslag op politiebureau en Amerikaans consulaat beschoten

Bomaanslag Istanbul © Twitter

In de Turkse stad Istanbul hebben twee mensen schoten gelost op het Amerikaanse consulaat, melden Reuters en CNN Turk. Het zou gaan om een man en een vrouw die gevlucht zijn toen de politie ter plaatse kwam. De vrouw zou intussen opgepakt zijn. Er vielen geen gewonden.

Eerder op de nacht vond een bomaanslag plaats nabij een politiebureau in Istanbul. Daarbij vielen drie doden en minstens tien gewonden, meldt het Turkse persbureau Dogan. Na de aanslag brak er brand uit die voor veel schade zorgde. Voorlopig is de aanslag nog niet opgeëist.

Spanningen

De spanningen in Tukrije lopen de laatste weken hoog op. Na de aanslag op de Turske stad Suruç, waarbij voornamelijk Koerden om het leven kwamen, besloot Turkije zich te mengen in de oorlog in buurlanden Syrië en Irak. Volgens de Koerden bestrijdt Erdogan niet terreurgroep IS, maar wel de PKK.

De afgelopen twee weken zijn ongeveer 390 strijders van de Koerdische PKK gedood bij de aanvallen door de Turkse luchtmacht op basissen in het noorden van Irak. Goed 400 anderen zijn gewond geraakt. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu, op basis van anonieme bronnen bij de Turkse veiligheidsdiensten. Noch de Turkse regering, noch de PKK hebben al een officiële balans bekendgemaakt. Over het aantal doden van die drie aanvallen tegen IS maakt Anadolu geen melding.(AVE)

Lees meer over:

Onze partners