Israëlische vliegtuigen vallen Gaza aan

01/07/14 om 05:12 - Bijgewerkt om 05:12

De reactie van Israël op de ontdekking van de lijken van drie vermiste jongeren op de Westelijke Jordaanoever heeft niet lang op zich laten wachten: het heeft de Gazastrook bestookt met luchtaanvallen.

Israëlische vliegtuigen vallen Gaza aan

Israëlische vliegtuigen vallen de stad Rafah in de Gazastrook aan. © BELGAIMAGE

Volgens het leger werden precisieaanvallen uitgevoerd tegen 34 doelwitten. Het zou onder meer gaan om trainingsfaciliteiten van de islamitische beweging Hamas. Eerder op de avond had premier Benjamin Netanyahu gezegd dat Hamas de rekening gepresenteerd zou krijgen voor de dood van de drie jongeren.

Ooggetuigen spraken van tientallen explosies in de Gazastrook. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers.

Hamas ontkent elke betrokkenheid bij de moorden en beschuldigt Israël ervan de dood van de drie Israëli's te gebruiken als voorwendsel voor een geplande militaire actie tegen de Palestijnen.

Palestijnse tiener gedood

Het Israëlisch leger heeft dinsdag een jonge Palestijn gedood tijdens een raid in een vluchtelingenkamp in Jenin, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Dat melden Palestijnse veiligheidsbronnen. Het slachtoffer was 18 jaar.

Volgens dezelfde bronnen had het incident klaarblijkelijk niets te maken met de operaties van het Israëlisch leger in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever na de ontdekking van de lijken van drie vermoorde Israëlische jongeren.

Palestijns noodberaad

De Palestijnse president Mahmoed Abbas roept de Palestijnse leiders dinsdag met spoed bijeen. Dat gebeurde nadat het Israëlische leger in Hebron de huizen van twee verdachten van de ontvoering vernielde. (Belga/TV)

Onze partners