Israëlische politie paraat voor buitenlandse manifestanten

07/07/11 om 08:19 - Bijgewerkt om 08:19

De Israëlische politie verkeert donderdag op de luchthaven van Tel Aviv in opperste staat van paraatheid wegens de internationale missie 'Welcome to Palestine'.

Israëlische politie paraat voor buitenlandse manifestanten

In het kader van de missie worden vrijdag buitenlandse militanten verwacht die hun solidariteit willen uitdrukken met de Palestijnen, zo melden politiebronnen.

'Honderden politieagenten worden ingezet om mogelijke problemen te vermijden. Ze hebben de opdracht gekregen om kordaat op te treden', aldus politiewoordvoerder Micky Rosenfeld.

Honderden militanten verwacht Palestijnse organisaties lanceerden via het internet een oproep op om 8 juli op de luchthaven samen te komen, om vervolgens naar de Palestijnse gebieden te trekken. De toegang tot die gebieden wordt bijna volledig gecontroleerd door Israël.

Verwacht wordt dat honderden militanten uit Frankrijk, België, Duitsland, Groot-Brittannië, de VS en Italië zullen deelnemen aan de missie 'Welcome to Palestine'.

'Hooligans'

De Israëlische minister van Openbare Veiligheid, Yitzhak Aharonovitch, noemde de pro-Palestijnse militanten 'hooligans' en waarschuwt dat ze bij betogingen onmiddellijk worden uitgewezen.

Volgens de Israëlische media zullen de verwachte vluchten vrijdag naar een aparte terminal geleid worden, waarna de passagiers grondig doorgelicht worden. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners