Israëlische oorlogsvliegtuigen vallen Gazastrook aan na raketaanval

Israëlische oorlogsvliegtuigen hebben in de nacht van woensdag op donderdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, als antwoord op een raketaanval uit het gebied (archiefbeeld) © REUTERS

Israëlische oorlogsvliegtuigen hebben in de nacht van woensdag op donderdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, als antwoord op een raketaanval uit het gebied. Bij de twee incidenten vielen geen slachtoffers, zeggen het Israëlische leger en Palestijnse bronnen.

In de nacht van woensdag op donderdag zei het Israëlische leger dat “een projectiel werd afgevuurd in de richting van het zuiden van Israël“. “Als antwoord op deze aanval, hebben gevechtsvliegtuigen twee stellingen van Hamas in het noorden van Gaza aangevallen”, luidde het in een verklaring van het leger.

Op het trainingskamp van de Qassam-brigades, de gewapende vleugel van de islamitische beweging, werden volgens getuigen minstens twee bommen gedropt. Volgens de Gazaanse veiligheidsdiensten werd ook een braakliggend terrein ten oosten van Gaza-stad geviseerd.

De raketaanvallen vanuit Gaza worden zelden opgeëist, en worden toegeschreven aan radicale groepen die Hamas probeert te bestrijden. Desondanks acht Israël Hamas, al tien jaar aan de macht in de Gazastrook, verantwoordelijk. Israël bombardeert daarom regelmatig de militaire bases van Hamas.

Partner Content