Israëlische luchtaanvallen in Gazastrook

© Reuters

In de nacht van woensdag op donderdag heeft Israël verschillende luchtaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook, als reactie op het afvuren van raketten in de richting van Zuid-Israël.

Dat hebben zowel Israëlische als Palestijnse bronnen gemeld.

Een eerste aanval viseerde een tunnel nabij de grens met Egypte, bij de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Een tweede raid vond plaats ten oosten van Gazastad. Bij de twee aanvallen vielen geen gewonden, zegt een verantwoordelijke van de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Smokkeltunnels

Het Israëlische leger spreekt echter van drie aanvallen, waaronder twee smokkeltunnels in het zuiden van de Gazastrook en een tunnel in het noorden, luidt het in een persbericht.

De aanvallen zijn een reactie op geschut richting het Israëlisch grondgebied. ‘Het leger zal geen enkele poging tot aanslag op Israëlische burgers en soldaten aanvaarden, en zal vastberaden reageren op elke poging tot terrorisme tegen de staat Israël’.

Nieuwe aanval

Na de aanvallen van afgelopen nacht werd donderdagmorgen opnieuw een ‘projectiel’ afgevuurd richting Israël. Daarbij vielen geen slachtoffers en werd er geen schade aangericht, zo meldt een woordvoerder van het leger verder. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content