Israeli's betogen voor meer sociale rechtvaardigheid

03/09/11 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

400.000 Israeli's zijn zaterdagavond in Tel Aviv op straat gekomen om hun ongenoegen te uiten over de sociale onrechtvaardigheid.

Israeli's betogen voor meer sociale rechtvaardigheid

© Reuters

400.000 Israeli's zijn zaterdagavond in Tel Aviv op straat gekomen. De demonstranten protesteren tegen de sociale onrechtvaardigheid en de levensduurte. Dat melden de Israëlische media. Met de manifestatie proberen de organisatoren de sociale protestgolf die acht weken geleden uitbrak opnieuw leven in te blazen. De betogers maakten hun ongenoegen kenbaar op zowat vijftien plaatsen in de stad. De grootste massa was samengekomen op een plein in het noorden van Tel Aviv. Tientallen autobussen brachten de betogers ter plaatse.

Ook eerder deze zomer, op 6 augustus, protesteerden Israëli's voor meer sociale rechtvaardigheid. Toen kwamen 300.000 Israeli's op straat. Die betoging ging de geschiedenis in als de grootste voor meer sociale ruimte en rechten. Premier Benjamin Netanyahu richtte daarop een commissie op die moet bestuderen welke hervormingen mogelijk zijn. (Belga/INM)

Onze partners