Israël wil Holocaust onderwijzen vanaf 3 jaar

25/04/14 om 19:04 - Bijgewerkt om 19:04

De Israëlische minister van Onderwijs en de instelling ter herdenking van de Shoah in Jeruzalem, Yad Vashem, hebben een nieuw pedagogisch programma gelanceerd om de geschiedenis van de Holocaust te onderwijzen vanaf de kleuterschool.

Israël wil Holocaust onderwijzen vanaf 3 jaar

© Reuters

"Het gaat om het eerste volledige onderwijsprogramma van de Shoah voor leerlingen van elke leeftijd, vanaf de kleuter- tot de middelbare school (...), dat rekening houdt met hun cognitieve en emotionele vaardigheden", aldus het ministerie van Onderwijs.

Het nieuwe programma, dat vanaf september verplicht is in alle openbare scholen, werd aangekondigd aan de vooravond van de jaarlijkse herdenkingen van de Shoah in Israël, die zondagavond beginnen.

Het ministerie van Onderwijs is van mening dat de herdenkingen zonder pedagogische opvolging traumatisch kunnen zijn voor de jongste kinderen. "De dag van de herdenkingen of de dag erna zullen de kinderen uitleg krijgen van de leerkrachten om te vermijden dat ze gevoelens van angst of onveiligheid krijgen", legt het ministerie uit.

Op de sociale netwerken dreven verscheidene Israëliërs de spot met het initiatief. De Holocaust onderwijzen vanaf de leeftijd van 3 jaar vonden ze ongepast. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners