Israël en Islamitische Jihad beschieten elkaar in Gaza

13/03/14 om 03:00 - Bijgewerkt om 03:02

De Palestijnse radicale beweging Islamitische Jihad heeft met een raketsaanval op het zuiden van Israël wraak genomen voor de dood van drie van zijn leden. Israël antwoordde met een luchtaanval op de Gazastrook.

Israël en Islamitische Jihad beschieten elkaar in Gaza

Eén van de drie militanten van de Islamitische Jihad die onkwamen bij een Israëlische luchtaanval die een nieuw geeldronde inzette. © REUTERS

"Meer dan 50 raketten zijn afgevuurd vanuit de Gazastrook op Israël", meldde het Israëlische leger. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Het ging om de zwaarste raketaanval op Israël sinds eind 2012.

"De al-Quds-brigades reageerden op de agressie met een raketsalvo", klinkt het in een persbericht van de gewapende tak van de Islamitische Jihad in Palestina. Dinsdag waren drie leden van de brigades omgekomen bij een Israëlische luchtaanval in het zuiden van de Gazastrook. Dat gebeurde nadat ze met een mortier op Israëlische troepen bij de grens hadden geschoten.

Israël antwoordde door het bestoken van 29 doelwitten in de Gazastrook. Eerder op de avond had premier Benjamin Netanyahu aangekondigd "zeer sterk" te zullen terugslaan. Het leger bestookte volgens getuigen posities van de Islamitische Jihadbeweging en Hamas. Slachtoffers zouden daarbij niet zijn gevallen. (Belga/TV)

Onze partners